ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/02/2019

ПОЧЕЛА СЈЕДНИЦА УЗ БОЈКОТ ДИЈЕЛА ОПОЗИЦИЈЕ

 

БЕОГРАД, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Посланици Скупштине Србије почели су ванредно засједање на чијем дневном реду је више законских приједлога и међународних споразума, а рад парламента бојкотују опозициони посланици окупљени у Савезу за Србију.

 

На дневном реду засједања су и закони из области образовања, измјене Закона о Српској књижевној задрузи, Закона о оружју, те Закона о радијационој и нуклеарној безбједности који је поднијела предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић.

Посланици би требало да потврде и више међународних споразума, а на приједлог шефа посланичке групе Српске напредне странке Александра Мартиновића, парламент ће о свим тачкама дневног реда водити обједињену расправу.

Посланици ће разматрати Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о основном образовању и васпитању, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања, о ученичком и студентском стандарду.

Скупштина би требало да изабере судије које први пут ступају на судијску функцију, предсједнике судова за Крагујевац и Краљево, члана Савјета гувернера и предсједника Комисије за хартије од вриједности.

Шефови опозиционих посланичких група рекли су новинарима да је бојкот парламента њихова обавеза према грађанима који протестују против власти у градовима широм Србије.

Они су најавили да ће о дневном реду данашње сједнице говорити у скупштинском холу, пренијели су београдски медији.