ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/02/2019

У ЈАНУАРУ ПРИКУПЉЕНО 26.550 КМ ЗА ИЗГРАДЊУ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА

 

ШАМАЦ, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У јануару је прикупљено 26.550 КМ за изградњу Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици путем хуманитарног броја 1412 који није више активан, а акција је настављена путем жиро-рачуна, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.

 

Арлов је навео да су општине Хан Пијесак са 3.000 КМ и Приједор са 5.000 КМ подржале приједлог Предсједништва Савеза градова и општина Републике Српске да се издвоје средства за изградњу Дневног центра за више од 130 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

"Акцију настављамо путем жиро-рачуна Одбора 5551000034196445, преко локалних заједница и институција Републике Српске", рекао је Арлов.

Он је навео да је протеклих дана посјетио Пећку патријаршију и Високе Дечане, двије највеће српске светиње на Космету гдје је разговарао са градоначелником Косовске Митровице Гораном Ракићем, начелником Митровичког округа Васом Јелићем и руководсвом Удружења родитеља "Подржи ме" о изградњи Дневног центра.

"Локацију за изградњу обезбиједио је Одбор из хуманитарних средстава сакупљених у хуманитарним акцијама, а сви су нам се захвалили на овако значајном пројекту за Косово и Метохију", рекао је Арлов позивајући грађане Српске да помогну путем жиро-рачуна.

Он је додао да су за ову акцију и акцију доласка дјеце са Космета у Српску добили писани бладослов Његове светости патријарха српског Иринеја.