ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/02/2019

АМБАСАДОРИ ИМАЛИ ПРОБЛЕМЕ ПРИЛИКОМ УЛАСКА НА СТАДИОН

 

САРАЈЕВО, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Амбасадори неколико земаља у БиХ имали су проблема приликом уласка на церемонију отварања Европског омладинског олимпијског фестивала - ЕЈОФ 2019 на Олимпијском стадиону "Асим Ферхатовић Хасе" у Сарајеву, јер су упућени на погрешан улаз који није предвиђен за ВИП лица, сазанаје Срна.

 

Међу дипломатама које нису одмах могле да уђу у ВИП ложу на стадиону су амбасадори Русије Петар Иванцов и Словеније Зорица Букинац, те шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк.

У ЕЈОФ-у 2019 Срни је речено да су чули за тај пропуст, али су се оградили од тога, јер је организацију церемоније отварања ове спортске манифестације на себе преузео град Сарајево и агенција коју је овај град делегирао.

"ЕЈОФ 2019 нема никакве везе са насталим проблемима, јер нисмо били директни организатори церемоније отварања", рекла је портпарол ЕЈОФ-а Јована Берибака.

Срна је контактирала и службу за информисање града Сарајева из које још није стигао одговор.

ЕЈОФ, који је отворен синоћ, највећи је спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година који се организује сваке двије године, а домаћини овогодишње манифестације су градови Источно Сарајево и Сарајево.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичиће се у осам спортова - алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.