ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/02/2019

ТИМ ОД 25 ИНЖЕЊЕРА И РАДНИКА ТРБ-а НА САЈМУ НАОРУЖАЊА У АБУ ДАБИЈУ

 

БИЈЕЉИНА, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Компанија Технички ремонт Братунац води тим од 25 инжењера и радника компаније на Међународни сајам одбране и конференције "Идекс 2019" у Абу Дабију, од 17. до 21. фебруара, с циљем да стекну нова знања из ове области, представе ТРБ производе и унаприједе домаће пословање.

 

Генерални директор и већински власник ове успјешне компаније Славенко Ристић рекао је Срни да је сајам у Абу Дабију један у низу на којима ТРБ учествује, али први на којем ће имати штанд од 100 метара квадратних и на који воде тим од 25 људи.

На сајму, у хали 10, на штанду Д 04, TРБ ће представити линије за производњу муниције, машину за деминирање, оклопно борбено возило "деспот" и пиштољ "РС девет", као и широки спектар својих услуга и технолошких могућности.

"Од сајма највише очекујемо да научимо, зато и водимо тим од 25 људи јер сматрам да ће наши инжењери имати прилику да виде шта ради конкуренција, те да се упознају са продајом и комуникацијом у намјенској индустрији. Све то, у суштини, нама недостаје. Покушавамо да обучимо наше кадрове, младе људе, да у будућности будемо још успјешнији и бољи, посебно када је ријеч о маркетингу и продаји", рекао је Ристић.

Он је истакао да ће на овој престижној сајамској манифестацији представити своје производе клијентима са којима већ раде, али и новим потенцијалним купцима.

Ристић је навео да ће штанд ТРБ-а у Дубаију посјетити и државни секретар Намибије, министар одбране Гане и још неколико значајнијих клијената ТРБ-а из Африке.

"У континуитету учествујемо на свим значајнијим сајмовима намјенске индустрије, више од 500.000 евра улажемо у маркетинг и овај сајам, јер у најбољем свјетлу желимо да представимо нашу индустрију и Републику Српску, а на тај начин и клијенти и конкуренција нас схватају озбиљније", рекао је Ристић.

Маркетинг тим компаније ТРБ-а осмислио је модерну презентацију кроз такозвану виртуелну стварност, видео бимове и лајв стриминг.

"Желимо да будемо модерна компанија која ће бити другачија од осталих на сајму, а за двије године ћемо и физички `Деспота` довести на сајам", рекао је Ристић.

Први човјек ТРБ-а није желио много да говори о новом погону у Братунцу који планирају да отворе, али је рекао да се интензивно ради.

"Могу само да кажем да управо данас треба да потпишемо један уговор о новом производу на којем радимо већ неколико мјесеци и који ће обезбиједити нових 50 радних мјеста дугорочно у Братунцу", рекао је Ристић.

Говорећи о пословању у Бијељини, Ристић је рекао да су и даље у закупу у просторијама "Елвака", али да су заинтересовани и за куповину те фирме из стечаја.

"Већ смо основали `Елвако метопро`, уговоре о којима смо причали смо и потписали, значајан број људи ради и имамо и нови уговор. Ријеч је о макети за њемачку ватрогасну службу. Ми радимо комплетну макету авиона `А 380 ербас`. То су феномалне референце", закључио је Ристић.