ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/02/2019

МАЈКИЋ: У СВИЈЕТ ПОСЛАТА ВЕОМА ЛОША ПОРУКА

 

САРАЈЕВО, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Српски делегат у Дому народа парламента БиХ Душанка Мајкић изјавила је Срни да је звиждуцима са трибина сарајевног стадиона током обраћања предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и спомињања Републике Српске на свечаној церемонији отварања Европског омладинског олимпијског фестивала- ЕЈОФ 2019 послата веома лоша порука у свијет.

 

"Нажалост, можемо само констатовати да федерално Сарајево није искористило јединствену шансу која му је пружена да на отварању ЕЈОФ-а покаже да је град достојан таквог скупа", истакла је Мајкићева.

Према њеном мишљењу, умјесто да ријечи Додика, на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе", представљају побједу свих и да олимпијска бакља буде допринос стабилизацији мира у БиХ, млади спортисти из Европе носиће са собом у своје земље слику БиХ као земље која нема довољно самопоштовања.

Мајкићева напомиње да је очлигледно да земља, која није у стању да се на репрезентативном скупу младих спортиста представи на најбољи начин, није ни заслужила да добије такву организацију.

"Уједно, сви ови звиждуци су и порука Републици Српској да, ма колико биле добре намјере Српске да се заједничким учешћем оба ентитета пошаље боља порука о БиХ него што она уствари јесте, други и другачији у сарајевској касаби никада неће бити прихваћени", рекла је Мајкићева.

ЕЈОФ је највећи спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година, који се организује сваке двије године, у виду љетног и зимског фестивала, а домаћини овогодишње манифестације су градови Источно Сарајево и Сарајево.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичиће се у осам спортова - алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.