ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/02/2019

ВАТЕРПОЛИСТИ НАПАДНУТИ У СПЛИТУ НИЧИМ НИСУ ИЗАЗВАЛИ НАПАДАЧЕ

 

БЕОГРАД, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Ватерполо клуб "Црвена звезда" негирао је данас да су његови играчи носили мајице са натписом "делија" када су нападнути на риви у Сплиту, као и да су било чиме испровоцирали нападаче.

 

Из овог клуба су поручили да се више неће враћати на тај инцидент и да ће се посветити спортским резултатима.

Тренер ватерполиста Александар Филиповић рекао је да су српски спортисти све вријеме по доласку у Хрватску имали обезбјеђење, а да је његовом договору са играчима о изласку на риву присуствовао хрватски полицајац који је утврдио да су ватерполисти у цивилним јакнама и панталонама.

"Он је контактирао шефа, објаснио да играчи хоће да иду у град, на шта је вероватно овај питао како су обучени. Рекао је да су пристојно и нормално одевени, без обележја и да мисли да нема проблема. Имали су јакне, касније се испоставило да су испод јакни имали тренерке. Неки су били закопчани до грла, без видног обележја које је могло да провоцира", навео је Филиповић на конференцији за новинаре у Београду.

Један од тројице нападнутих, капитен тима Душан Васић рекао је да је са суиграчима Милошем Максимовићем и Александром Краљем сјео у један кафић када им је пришао конобар и упитао Краља: `Шта ти је то?`, на шта је "Звездин" голман одговорио да је то грб "Црвене звезде" и да је дошао у Сплит да игра утакмицу.

Конобар му је рекао: "Немојте се смијати, ово није шала, боље покриј то", испричао је Васић и додао да је предложио саиграчима да промијене кафић, што су и учинили.

"Након 20 минута или пола сата, на нас су насрнули маскирани момци. Дотрчали су с леђа и почели да нас ударају шакама и тупим предметима. Краљ је најгоре прошао јер је куцао поруку на телефону и није видео да прилази шест, седам, осам момака. Добио је ударац у нос, а Максимовић и ја по глави и леђима", навео је Васић.

Он је рекао да претпоставља да није био нарочито интересантан јер није имао обиљежја, док су Краљ и Максимовић били у тренеркама клуба.

"Претпоставаљам да је то разлог што су се одлучили да крену у потеру за њима. Краљ је спас нашао у мору, у буквалном смислу сачувао главу јер су имали и тупе предмете, шипке и каменице којима су га гађали. Један момак са фантомком је носио и нож", испричао је Васић.

Утакмица против Ватерполо клуба "Морнар", која је требало да буде одиграна у суботу, 9. фебруара увече, отказана је.

Сплитска полиција јуче је привела тројицу мушкараца који се доводе у везу са нападом. Након саслушања, један од њих је пуштен, а за двојицом мушкараца се још трага.

Инцидент су осудили бројни хрватски званичници, а Србија је упутила протестну ноту Хрватској.