ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/02/2019

РАЗГОВАРАНО О ИНФРАСТРУКТУРНИМ ПРОЈЕКТИМА

 

БЕОГРАД, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић и амбасадор Кине у Београду Чен Бо разговарале су данас о реализацији инфраструктурних пројеката двије државе, чија је укупна вриједност пет милијарди евра.

 

Михајловићева је истакла да је вриједност пројеката са Кином који су у току већа од милијарде евра, те да су планирани пројекти вриједни четири милијарде евра.

"Радимо заједно на изградњи Коридора 11, обилазнице око Београда. На пролеће нас чека почетак радова на деоници Прељина-Пожега, а кинеске компаније су наш поуздан партнер и на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта", навела је Михајловићева.

Михајловићева је рекла и да је Србија прва земља у региону која је са Кином закључила Споразум о стратешком партнерству и да једина има Споразум о сарадњи у области инфраструктуре, саопштено је из Владе Србије.

"Радује нас и да смо део иницијативе `Један појас, један пут`. За Србију је важно регионално повезивање, као и сарадња са нашим стратешким партнерима, а Кина је један од њих", нагласила је Михајловићева.

Према њеним ријечима, двије земље одлично сарађују, прије свега, захваљујући пријатељству и добрим односима предсједника Србије Александра Вучића и предсједника Кине Си Ђинпинга.

Чен је истакла да ће посвећено радити на даљем јачању сарадње двије земље и реализацији великих инфраструктурних пројеката.