ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/02/2019

ДОГОВОРЕНА САРАДЊА СНСД-а, СЛОБОДАРСКЕ ПАРТИЈЕ И СЈЕВЕРНЕ ЛИГЕ

 

БЕЧ, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Представници СНСД-а, Слободарске партије Аустрије и италијанске Сјеверне лиге договорили су данас у Бечу да ове три странке интензивирају сарадњу, посебно у оквиру међусобне подршке у погледу проширења ЕУ, мигрантске кризе и заштите европских вриједности, као и у економско-социјалној области.

 

На састанку су учествовали предсједник СНСД-а Милорад Додик, посланик Слободарске партије Аустрије у градском парламенту Беча Максимилијан Краус /Maximilian Kraus/, шеф Клуба посланика Слободарске партије у Савезном парламенту Аустрије Јохан Гуденс /Johann Gudenus/, градоначелник италијанског града Черијано Лагето и кандидат Сјеверне лиге на предстојећим изборима за Европски парламент Данте Катанео /Dante Cattaneo/, посланик у парламенту и замјеник предсједника Сјеверне лиге у покрајинском парламенту Ломбардије Андреа Монти.

У Бечу ће данас бити одржан и састанак лидера СНСД-а Милорада Додика и предсједника Слободарске партије Аустрије Хајнц Кристијана Штрахеа, речено је Срни у СНСД-у.