ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/02/2019

ШЕХОВАЦ: НА РАСПОЛАГАЊУ КОЛЕГАМА ИЗ ФБиХ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Припадници Полицијске управе Источно Сарајево свакодневно су у контакту са полицајцима из Федерације БиХ /ФБиХ/ који трагају за вишеструким убицом Едином Гачићем и спремни су да им пруже подршку уколико буде потребно, изјавио је данас Срни начелник ове управе Бранимир Шеховац.

 

Он је навео да су на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево предузете додатне мјере и активности, као што су учиниле и остале полицијске агенције у БиХ након информације да је вишеструки убица на слободи.

"За сада нема конкретних детаља. Са колегама из ФБиХ размјењујемо информације и уколико сазнамо да је Гачић прешао на подручје које оперативно покривамо сигурно је да бисмо предузели и додатне активности. Колеге из ФБиХ још нису тражиле никакву подршку од Полицијске управе Источно Сарајево, али смо им на располагању уколико буде потребно", рекао је Шеховац.

Един Гачић је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића и од тада је у бјекству.

Гачић је осумњичен да је у суботу, 9. фебруара, убио припадника Федералне управе полиције /ФУП/ Махира Бегића у мјесту Суходол код Тарчина, због чега је Тужилаштво Кантона Сарајево отворило истрагу.

У оперативној потрази за Гачићем, коју је расписала Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево, наводи се да је наоружан и опасан.

Оперативном акцијом потраге за Гачићем, који је већ седам дана у бјекству, руководи ФУП у сарадњи са министарствима унутрашњих послова Сарајевског, Средњобосанског, Зеничко-добојског и Херцеговачко-неретванског кантона.

У акцију се јуче укључио и тим Агенције за истраге и заштиту БиХ, те заједнички врше претрес објеката и подручја у Суходолу, према Кисељаку и Крешеву.

То подручје надлијећу хеликоптер и дронови.

Гачић, који је у рату био припадник злогласног одреда "Ел муџахедин", 1998. године је убио бившег саборца, а 2002. године своју мајку.