ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/02/2019

ЈАЧАТИ ОДНОСЕ АУСТРИЈЕ И СРПСКЕ, КАО И САРАДЊУ СНСД-а И СЛОБОДАРСКЕ ПАРТИЈЕ

 

БЕЧ, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Слободарске партије и аустријски вицеканцелар Хајнц Кристијан Штрахе разговарали су данас у Бечу о потреби јачања сарадње ове двије партије, као и продубљивању и јачању односа Аустрије и Републике Српске.

 

Додик је упознао Штрахеа о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, а саговорници су размијенили мишљења и о мигрантској кризи и проширењу ЕУ.

Штрахе је нагласио да је потребно да што прије буде формирана власт на нивоу БиХ.

Раније данас представници СНСД-а, Слободарске партије Аустрије и италијанске Сјеверне лиге договорили су да ове три странке интензивирају сарадњу, посебно у оквиру међусобне подршке у погледу проширења ЕУ, мигрантске кризе и заштите европских вриједности, као и у економско-социјалној области.

На састанку су учествовали предсједник СНСД-а Милорад Додик, посланик Слободарске партије Аустрије у градском парламенту Беча Максимилијан Краус /Maximilian Kraus/, шеф Клуба посланика Слободарске партије у Савезном парламенту Аустрије Јохан Гуденс /Johann Gudenus/, градоначелник италијанског града Черијано Лагето и кандидат Сјеверне лиге на предстојећим изборима за Европски парламент Данте Катанео /Dante Cattaneo/, посланик у парламенту и замјеник предсједника Сјеверне лиге у покрајинском парламенту Ломбардије Андреа Монти.