ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/02/2019

ПОГИНУЛО НАЈМАЊЕ 17 ЉУДИ

 

ЊУ ДЕЛХИ, 12. ФЕБРУАРА /СРНА-Ројтерс/ - Најмање 17 људи је погинуло када је пожар захватио хотел у главном граду Индије Њу Делхију, рекли су званичници.

 

"Погинуло је 17 људи, они су се угушили", рекао је званичник ватрогасне јединице Вирендра Синг, додајући да је 35 људи спасено.

Већина жртава је спавала у тренутку избијања пожара. Вјерује се да је узрок пожара кратак спој.

Међу настрадалима су жена и дијете који су покушали да побјегну скоком са петог спрата хотела у трговачком кварту Карол Баг. Неке собе биле су резервисане за госте свадбе.

Међу гостима хотела била је и група посјетилаца из Мјанмара, јавила је телевизија НДТВ, додајући да полиција покушава да утврди њихову локацију.

Министар за урбанизам Њу Делхија Сатјендар Џаин рекао је да је локална власт немарна када је ријеч о поштовању прописа безбједности и градње у овом граду који броји 18 милиона становника.

"И у овом случају ријеч је о немару", рекао је он.

Иако закон лимитира градњу на четири спрата, овај хотел је имао и пети спрат, као и неке друге грађевине у истом кварту. Осим тога, кухиња и трпезарија хотела биле су смјештене на посљедњем спрату, што, такође, представља кршење прописа.

Џаин је рекао да су гости покушали да бјеже кроз уске ходнике који су обложени дрветом, а неки су спас потражили скачући кроз прозоре.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: