ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/02/2019

НАЈБОЉИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА 1.000, 600 И 400 КМ ЗА РАДОВЕ О КУЛТУРИ

 

КОСTАЈНИЦА, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Ученица Гимназије "Јован Дучић" из Tребиња Романа Рогановић освојила је прву награду на литерарном конкурсу за средњошколце који је расписао Генерални конзулат Србије у Бањалуци, поводом Дана државности Србије, док су другу и трећу награду освојили Саво Малиновић из бањалучке Гимназије и Мирјана Самац из Средњошколског центра Костајница.

 

Ученици средњих школа у Републици Српској писали су о теми "Шта за мене значи култура?", а Генерални конзулат Србије наградио је младе таленте са 1.000, 600 и 400 КМ.

Мирјана Самац сматра да би у животу сви требало да буду културни у понашању, облачењу, разговору, као и другим областима друштвеног живота.

"За младе, култура је, прије свега, значајна да би опстали у животу као људи и били прихваћени свуда у свијету. Tако је и мени ова награда значајна да се развијам у културном смислу и подстиче ме да и даље пишем", рекла је Мирјана Срни.

Она је навела да се бави писањем, али да јој је ово прва награда, те да је захвална професору Драгици Стојнић, која јој је савјетима и смјерницама помогла да напише овај литерарни рад.

Директор костајничке средње школе Јелена Јаћимовић Јањетовић истакла је да је похвално што ученици учествују на литерарним конкурсима и његују културу на такав начин.

"Поносни смо, као установа, што је једна од наших ученица освојила награду и надамо се да ће млади и даље његовати културу и писану ријеч", рекла је Јањетовићева.

Награде ће добитницима бити додијељене у четвртак, 14. фебруара, у Културном центру Бански двор у Бањалуци на свечаности обиљежавања Дана државности Србије.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: