ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/02/2019

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МЕХИЋА ЗБОГ НАПАДА НА НАЧЕЛНИКА ВУКОСАВЉА

 

ОРАШЈЕ, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Општински суд у Орашју потврдио је оптужницу против Амира Мехића у случају напада на начелника општине Вукосавље Борислава Ракића, потврђено је Срни из ове правосудне институције.

 

"Оптужница Кантоналног тужилаштва Посавског кантона од 16. новембра прошле године против Амира Мехића из Оџака потврђена је 17. децембра, и то због сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности", наведено је у рјешењу Суда достављеном Срни.

Начелник општине Вукосавље Борислав Ракић нападнут је 30. августа прошле године када је на њега пуцано из ватреног оружја са локалитета Долаће у мјесту Горњи Свилај док је био на скутеру на ријеци Сави.

У изјави полицији Ракић је рекао да је на њега пуцао Амир Мехић, којег познаје.

Он је навео да је из ловачке пушке пуцано на четири особе, те да се инцидент догодио у Горњем Свилају, гдје углавном живе Срби повратници и додао да је огорчен због овог напада.

"Сматрам да као начелник општине Вукосавље имам публицитет који други људи немају, па се онда питам - шта се дешава са Србима у ФБиХ и каква се порука овим шаље српским повратницима у ФБиХ", рекао је Ракић након напада и додао да, срећом, нико није повријеђен.