ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/02/2019

ТРНИНИЋ: ПОСЕБАН АКЦЕНАТ НА БЕЗБЈЕДНОСТИ ПЛОВИДБЕ

 

БАЊАЛУКА, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да се Нацртом закона о унутрашњој пловидби Републике Српске уређују услови и начин кориштења вода и обала у Српској за пловидбу, безбједност пловидбе и пловила, те бродске исправе.

 

Трнинић је, образлажући овај акт у парламенту Републике Српске, рекао да се најзначајније разлике у односу на рјешења прописана важећим законом односе на уређење статуса унутрашњих вода, а одлуку о одређивању пловних путева на овим водама доноси Влада.

"Посебан акценат стављен је на безбједност пловидбе која обухвата услове, правила, техничка правила и мјере, те услове који су обавезни да испуњавају пловила, посада пловила, водни путеви и објекат безбједности", навео је Трнинић.

Он је рекао да су овим нацртом закона детаљније уређени послови које обавља Капетанија, као организациона јединица Минстарства саобраћаја и веза, а односе се на управне, техничке и друге стручне послове којима се омогућава безбједна пловидба на унутрашњим водама Републике Српске. /наставиће се/мис/бој/љљ