ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/02/2019

ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА УБИЈЕНОМ ПОЛИЦАЈЦУ МАХИРУ БЕГИЋУ

 

САРАЈЕВО, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Комеморација припаднику Федералне управе полиције /ФУП/ Махиру Бегићу, који је убијен у мјесту Суходол код Тарчина, а за чију смрт је осумњичен Един Гачић, одржана је данас у Дому полиције у Сарајеву.

 

Опраштајући се од полицајца убијеног 9. фебруара, Бегићеве колеге су истакле да је он био примјер како се велича часни полицијски позив, те да је уливао сигурност и свима чувао леђа.

Припадници ФУП-а поручили су да ће убица бити ухваћен, а да свог колегу Бегића никада неће заборавити, као и да ће увијек бити уз његову породицу, преносе федерални медији.

Осим чланова породице и радних колега, на комеморативном скупу су били присутни и предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић и министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић.

Влада Кантона Сарајево данас је донијела одлуку о расписивању награде у износу од 50.000 КМ за лице које пријави информацију која ће довести до хапшења вишеструког убице Едина Гачића за којим је расписана потјерница.

Припадник ФУП-а Махир Бегић убијен је у суботу, 9. фебруара, у мјесту Суходол код Тарчина, гдје је обезбјеђивао стрелиште.

Убица је полицајцу нанио повреде главе и руке ватреним оружјем, након чега је искрварио и преминуо, а тијело је пронашао колега који је требало да преузме смјену.

Тужилаштво Кантона Сарајево отворило је истрагу против Едина Гачића због сумње да је убио Бегића.

Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево расписала је и оперативну потрагу за Гачићем, у којој се наводи да је наоружан и опасан.

Гачић је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића, након чега је побјегао.

Един Гачић био је припадник злогласног одреда "Ел муџахедин", а прије овог починио је још два убиства. Он је 1998. године убио саборца Исмета Гунића, а 2002. године живот је одузео својој мајци.