ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/02/2019

РАЗМОТРЕН НАЦРТ ЗАКОНА О УНУТРАШЊОЈ ПЛОВИДБИ

 

БАЊАЛУКА, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је данас Нацрт закона о унутрашњој пловидби Републике Српске којим се уређују услови и начин коришћења унутрашњих вода и њихових обала у Републици Српској за пловидбу, безбједност пловидбе, пловила, као и бродске исправе.

 

Посланик СНСД-а Игор Жунић предложио је да се у процесу јавне расправе о овом нацрту закона обаве консултације о могућности отварања центра за образовање и обуку људи који раде на бродовима у унутрашњој половидби.

Шеф посланичког клуба СДС-а Миладин Станић мишљења је да треба размислити о отварању луке у Бијељини, јер би то могло имати утицаја на привлачење страних инвестиција.

Посланик ДНС-а Душко Ивић сматра да би ресорно министарство требало да сачини пројекат за чишћење пловних путева у свим ријекама Републике Српске.

Посланик ПДП-а Гордана Видовић сматра да овај закон треба да регулише и коришћење чамаца за спасавање на водама Републике Српске.

Посланик НДП-а Александар Фулурија заложио се за отварање испоставе лучке Капетаније у Вишеграду, те да овај закон треба да обухвати све пловне путеве у Републици Српској. /наставиће се/мис/бој