ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/02/2019

УСКОРО ОТВАРАЊЕ ДВИЈЕ ФАБРИКЕ - НОВА РАДНА МЈЕСТА

 

ЛОПАРЕ, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Начелник Лопара Радо Савић најавио је да ће у овој општини ускоро почети са радом двије фирме које ће омогућити отварање нових радних мјеста у реалном сектору.

 

"Почетком марта кренуће са радом фирма за производњу електроопреме која ће своје производе извозити на тржиште Швајцарске", рекао је Савић Срни.

Он је додао да ће у априлу бити отворена фабрика за производњу компоненти за гријање.

Савић је истакао да је приоритет у раду локалне власти отварање привредних субјеката који ће донијети нова радна мјеста и задржати становништво у овом крају.

"На подручју општине Лопаре сви привредни субјекти који се баве производњом извозно су оријентисани", навео је Савић.

Он је напоменуо да фабрика "Кристин мод" производе извози на тржиште Француске, "Термал инт" котлове и радијаторе на западно и источноевропско тржиште, "Ентеријер Којић" столарске производе извози у Швајцарску, а "Смиљевац пром" производи јахте које извози у западну Европу.

Савић је сарадњу са мајевичком дијаспором оцијенио као одличну и подсјетио да је управо ова сарадња резултирала улагањем у мајевички крај и отварањем нових радних мјеста.

"Мајевичани који су у дијаспори посљедњих година су у наш крај уложили седам милиона КМ. Захваљујући тој сарадњи, отворена су нова радна мјеста, а пројекат изградње базена у који инвестира Владо Антић, биће завршен ове године", рекао је Савић.

Он је подсјетио да је сарадња са мајевичком дијаспором интензивно почела 2010. године.

"Кренули смо са културном сарадњом која је резултирала отварањем позоришта `Дуга` у Лопарама, као и манифестацијом `Дани дијаспоре`, која се сваке године одржава у јулу", навео је Савић.