ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/02/2019

ПОЗИВ ВУКАНОВИЋУ ДА НЕ ШИРИ ДЕЗИНФОРМАЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Полицијска управа Бањалука /ПУ/ позвала је данас посланика у Народној скупштини Републике Српске Небојшу Вукановића да "престане да шири лажи и дезинформације о раду те полицијске управе".

 

"Вукановић је данас изјавио да полиција није способна да расвијетли случај напада на новинара `БН` телевизије Владимира Ковачевића, као и да за другим осумњиченим лицем које је у бјекству није расписана потјерница, што није тачно", саопштено је из ПУ Бањалука.

У саопштењу се подсјећа да су у вези са истрагом извршења кривичног дјела убиство у покушају полицијски службеници ПУ Бањалука идентификовали оба осумњичена лица, о чему су доставили извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Осумњичени М.Ч. је уз извјештај о почињеном кривичном дјелу спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, 9. септембра 2018. године, када му је одређен притвор гдје се и сада налази.

"За другим осумњиченим лицем Н.Д. од 13. септембра 2018. године је на снази распис о трагању, централна потјерница од Окружног суда Бањалука на снази је од 28. септембра 2018. године, а на снази је и међународна потјерница", наводи се у саопштењу.