ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/02/2019

ГОДИШЊИ НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМ СКИНУТ НА ЗАХТЈЕВ СРПСКИХ МИНИСТАРА

 

САРАЈЕВО, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић потврдио је да је на захтјев српских министара данас са дневног реда сједнице Савјета министара у техничком мандату скинута тачка Приједлог годишњег националног програма БиХ за период од 2018. до 2019. године.

 

"Не могу тренутно давати прогнозе шта и како ће бити даље", рекао је Мектић новинарима у Сарајеву.

Претходно је овај документ три пута скидан са дневног реда Савјета министара.

На сједници Савјета министара у техничком мандату одржаној 22. јануара ова тачка је скинута са дневног реда на приједлог министра иностраних послова Игора Црнатка.

Министар безбједности Драган Мектић тада је рекао новинарима да сматра да тај документ треба вратити надлежној комисији.

Он је раније указао да нису испуњени формалноправни услови да се ова тачка нађе на дневном реду, будући да Комисија за НАTО интеграциони процес БиХ није завршила свој посао.

Сједница Комисије за НАТО интеграциони процес БиХ, која је била заказана за 20. децембар, није одржана због недостатка кворума након што су на састанку званичника Републике Српске код предсједника Жељке Цвијановић српски чланови Комисије позвани да не учествују у њеном раду.