ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/02/2019

ЗА ВОДОВОД ЗА 11 НАСЕЉА 9,4 МИЛИОНА КМ

 

ПРИЈЕДОР, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Приједору је данас потписан уговор о извођењу радова у оквиру пројекта изградње терцијарне водоводне мреже са кућним прикључцима насеља везаних за систем водоснабдијевања "Црно врело" на подручју града за шта је намијењено 9,4 милиона КМ.

 

Градоначелник Миленко Ђаковић рекао је да је ријеч о завршној фази изградње овог регионалног водовода на подручју Приједора.

"Исказујем велико задовољство што је на тендеру компанија `Хидрокоп` из Бањалуке добила овај посао, јер су они препознати на овим просторима по квалитетно урађеним пословима, поготово на изградњи примарне мреже за подручје Омарске", рекао је Ђаковић новинарима након потписивања уговора.

Шеф Тима за управљање пројектом "Водовод и канализација Републике Српске" Радмила Михић рекла је да је овај уговор вриједан осам милиона КМ /без ПДВ-а/ и да је финансијски највећи у посљедњих седам година колико се пројекат реализује у Српској.

"До њега смо могли доћи само уз заједничко дјеловање локалне заједнице која води рачуна о интересу грађана, професионалне компаније, односно извођача радова, који се показао као професионалан и одговоран у претходној сарадњи и стручног знања тима Министарства финансија /Републике Српске/ који је посвећен свом послу", рекла је Михићева.

Директор компаније "Хидрокоп" Радислав Бабић нагласио је да ће радови бити квалитетно изведени у предвиђеном року од 18 мјесеци, додајући да је ријеч о 316 километара трасе и прикључцима за 4.200 домаћинстава.

Директор приједорског "Водовода" Владо Рељић навео је да ће овом мрежом бити покривена насељена мјеста Петров Гај, Нишевићи, Градина, Камичани, Марићка, Ламовита, Кевљани, Омарска, Јелићка, Бистрица и Криваја, али да је нереално очекивати да сви буду заинтересовани за прикључке.

"Очекујемо више од 50 одсто", рекао је Рељић и појаснио да ће учешће грађана у овом великом и комплексном пројекту на којем је "Водовод" ангажован већ годинама износити 900 КМ по домаћинству.

Уговор који је данас потписан реализује се 50 одсто кредитом Европске инвестиционе банке, који враћа град Приједор, 35 одсто донаторским средствима која обезбјеђује Влада Републике Српске и 15 одсто учешћем града Приједора.