ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/02/2019

АМБАСАДОР НЕЛСОН ПОЛОЖИО ЗАКЛЕТВУ

 

САРАЈЕВО, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Нови амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон положио је заклетву, саопштило је Савјетодавно вијеће за БиХ.

 

У саопштењу објављеном на "Фејсбуку" Вијеће упутило је честитке новом амбасадору.

"Савјетодавно вијеће за БиХ амбасадору Нелсону жели све најбоље и радује се сарадњи с њим и са тимом америчког Стејт департмента за евроатлантске интеграције БиХ", наводи се у саопштење.

Вијеће је захвалило бившем амбасадору Морин Кормак на свему што је учинила како би подржала демократске принципе и ојачала владавину закона у БиХ.

Гласањем у америчком Сенату је 2. јануара потврђено да је Ерик Нелсон нови амбасадор САД у БиХ, након што је 28. новембра сенатски Одбор за спољну политику усвојио његову номинацију за ову функцију.

Нелсон је од 2015. године вршио функцију замјеника извршног секретара и директора Извршног секретаријата у склопу Стејт департмента.

Прије тога, нови амбасадор у БиХ обављао је функцију директора Канцеларије за електронску дипломатију, замјеника отправника послова у Амбасади САД у Костарики, а радио је и у Амбасади САД у Исламабаду и у Генералном конзулату САД у Минхену, саопштено је из Стејт департмента.

Нелсон је од 1990. године обављао дипломатске послове још у Милану, Мексико Ситију, Франкфурту и у Доминиканској Републици.