ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/02/2019

ПЕТРИЧЕВИЋ: ЕЛЕКТРОНСКА РЕГИСТРАЦИЈА ПРЕДУЗЕТНИКА

 

БАЊАЛУКА, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о занатско-предузетничкој дјелатности прописују се услови и начин спровођења поступка електронске регистрације предузетника, рекао је министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић.

 

Петричевић је образлажући овај акт у парламенту Републике Српске рекао да су разлози за доношење овог закона садржани у потреби наставка реформе регистрације привредних субјеката, а која обухвата и пропис којим се уређује поступак регистрације субјеката који послују у форми предузетника.

Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о занатско-предузетничкој дјелатности мијења се и концепт у вези са достављањем докумената, којима се потврђују услови за регистрацију оснивања привредне форме предузетника.

Подаци ће се, како се наводи у образложењу нацрта, убудуће провјеравати увидом у електронске евиденције о подацима који се воде код Министарства унутрашњих послова и Пореске управе Републике Српске. /наставиће се/мис/бој/мђ