ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

17/02/2019

У ФОКУСУ ИНТЕНЗИВИРАЊЕ САРАДЊЕ У ОБЛАСТИМА ОД ОБОСТРАНОГ ИНТЕРЕСА

 

БАЊАЛУКА, 17. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и кинески амбасадор у БиХ Ји Пинг оцијенили су вечерас да интензивирање сарадње у областима од обостраног интереса треба и даље бити у фокусу односа Српске и Кине.

 

На састанку Цвијановићеве и Пинга у Палати Републике у Бањалуци, којем је присуствовао и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, разговарано је о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, у свјетлу унапређења привредне и културне сарадње Српске и Кине.

Цвијановићева је истакла да су позитивна искуства са кинеским компанијама у реализацији значајних пројеката у области саобраћајне инфраструктурне, енергетике и здравства, довели до све веће заинтересованости кинеских инвеститора за улагања у Српску, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Саговорници су истакли да увођење безвизног режима између Кине и БиХ отвара простор за интензивирање сарадње у области туризма и образовања, чиме би се додатно унаприједио пријатељски однос Републике Српске и Кине.

Током састанка размијењена су мишљења и о другим актуелним економским и политичким темама у Српској и БиХ, са освртом на протекле опште изборе, а саговорници су изразили очекивања да ће власт на свим нивоима у БиХ бити формирана што прије.

Предсједник Републике Српске пожељела је амбасадору Кине током наступне посјете добродошлицу и успјешан наступајући мандат.