ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

17/02/2019

ЗАTВОРЕНА СВА БИРАЧКА МЈЕСTА - ИЗБОРИ ПРОТЕКЛИ БЕЗ ПРОБЛЕМА

 

ДРВАР, 17. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У општинама Дрвар, Босаснко Грахово и Босански Петровац у 19.00 часова су затворена сва бирачка мјеста на пријевременим изборима за начелнике општина, који су протекли без проблема, потврдили су Срни из општинских изборних комисија.

 

"У Дрвару је за пријевремене изборе за начелника општине регистровано 6.816 гласача, а гласало је 2.935 гласача или 46,81 одсто", потврдила је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Нена Боснић.

У Дрвару су на пријевременим изборима за начелника општине гласачи бирали између два кандидата - Душице Рунић /СНСД/ и независног кадидата Дарка Кајтеза.

"У Босанском Грахову је регистрован 2.941 гласач, а гласало је 733 гласача или 29,02 одсто", рекао је Срни предсједник ОИК-а Драгиша Ковачевић.

У Босанском Грахову гласачи су бирали између два кандидата - Уроша Макића /СНСД/ и независног кандидата Милорада Глигића.

"У општини Босански Петровац, гдје је регистровано 6.664 бирача, до затварања бирачких мјеста изашло је укупно 2.865 гласача или 43,81 одсто", рекла је Срни члан ОИК Драгана Манојловић.

У Босанском Петровцу гласачи су бирали између шест кандидата - Емине Мешић /СНСД/, Ермина Хајдера /СДП/, Сенаде Мехдин /СДА/, Русмира Мујаџића /ДФ/, те два независна кандидата - Бранка Деспота и Дејана Прошића.

Пријевремени избори у општинама Босански Петровац, Дрвар и Босанско Грахово одржавани се, јер су досадашњи начелници због преузимања функција у скупштинама кантона поднијели оставке.