ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

20/02/2019

ОМАЗИЋ ЗАПОСЛЕН У УПРАВИ ДИСТРИКТА ИАКО ЈЕ ОСУЂЕН ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 20. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Бивши припадник Хрватског вијећа одбране /ХВО/ Армин Омазић, који је осуђен за ратне злочине над Србима, запослен је у органима управе Брчко дистрикта, што је крајње наприхватљиво, рекао је Срни предсједник Одбора породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац.

 

Грабовац је рекао да Одбор располаже поузданим информацијама да је Омазић запослен у органима управе Брчко дистрикта.

"Одбор сматра да је крајње неприхватљиво и увреда за српске жртве рата запошљавање у органима управе Брчко дистрикта људи који су осуђени за ратне злочине над Србима у протеклом рату", рекао је Грабовац.

Основни суд у Брчком је 2015. године првостепено осудио Асмира Tатаревића на двије године затвора, а Армина Омазића на 18 мјесеци за ратне злочине над Србима током 1992. године у логорима у Горњем Рахићу и Горњем Зовику.

Tатаревић је био пратилац командата 108. бригаде ХВО-а, а Омазић војни полицајац.

Апелациони суд Брчко дистрикта БиХ је 19. новембра 2015. године одбио као неосновану жалбу браниоца Омазића и потврдио првостепену пресуду.

Уставни суд БиХ је 6. јуна 2018. године одбио као неосноване апелацију Армина Омазића против пресуде Апелационог суда Брчко дистрикта.