ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

19/02/2019

МИРОВИЋ У ПОСЈЕТИ ПРВИМ ЧЕТВОРКАМА РОЂЕНИМ ПОСЛИЈЕ СЕДАМ ГОДИНА

 

СУБОТИЦА, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић посјетио је данас у Суботици породицу Крстић, која је добила четворке, захваљујући програму вантјелесне оплодње.

 

Меланија, Димитрије, Божидар и Захарије, рођени 13. новембра, прве су четворке у Србији послије пуних седам година, а суфинансијер програма била је Покрајинска влада.

"Породица Крстић обрадовала је целу Србију. Захваљујући упорности породице и тиму стручњака Специјалне гинеколошке болнице `Генезис` из Новог Сада Србија је после седам година добила четворке", изјавио је Мировић медијима у Суботици.

Он је подсјетио да је покрајинска влада увела двије нове мјере пронаталитетне политике, чији је циљ циљ подстицање рађања дјеце.

"Реч је о решавању или унапређивању услова становања за породице у којима се роди треће и четврто дете. Истовремено, незапосленим мајкама које роде треће и четврто дете исплаћује се помоћ од 15.000 динара /око 127 евра/ месечно у трајању од две године", навео је Мировић.

Шеф тима Специјалне гинеколошке болнице "Генезис" Зорица Црногорац истакла је да је ова медицинска установа, уз подршку Покрајинске владе, до сада на свијет донијела 40 беба.