ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

19/02/2019

ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ ДИЈЕЛА ОДБРАМБЕНОГ НАСИПА КОД ШАМЦА

 

САРАЈЕВО, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Уређење дијела одбрамбеног насипа који Шамац и приградска насеља штити од високог водостаја ријеке Саве, а који већ пет година није био одржаван, почело је данас, након што је Центар за уклањање мина БиХ потврдио да је ова површина деминирана, речено је Срни у Агенцији за водно подручје ријеке Саве.

 

"Правно лице задужено за спровођење радова текућег одржавања подручја Средња Посавина почело је данас активности текућег одржавања на предметној дионици савског насипа", истакла је портпарол ове агенције Дилиста Хркаш.

Она је навела да овај дио одбрамбеног насипа од 450 метара није био одржаван због постојања сумње да на тој дионици постоји потенцијална опасност од мина, те да је због тога послат упит Центру за уклањање мина БиХ, који је одговорио да је тај дио деминиран.

Самостални стручни сарадник за Цивилну заштиту општине Шамац Боро Богановић изјавио је раније Срни да је дио одбрамбеног насипа, који је у надлежности Агенције за водно подручје ријеке Саве, обрастао шибљем и дрвећем, што може представљати проблем када је ријеч о безбједности насипа.

Он је подсјетио да су и прије неколико година имали исти проблем са неодржавањем насипа и да је тада надлежна агенција квалитетно одрадила уређење на обострано задовољство.