ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

20/02/2019

СИЈАРТО ПОНУДИО ПОМОЋ МАЂАРСКЕ У ЗАШТИТИ ГРАНИЦЕ

 

САРАЈЕВО, 20. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто понудио је данас могућност да мађарска полиција помаже Граничној полицији БиХ у заштити границе од илегалних миграната.

 

Сијарто је, током разговора у Истанбулу са министром безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драганом Мектићем, нагласио да таква сарадња постоји са Србијом и Македонијом.

Мектић је Сијарта упознао о изазовима са којима се суочава БиХ у овој области, као и проблемима на такозваној балканској рути, саопштено је из Министарства безбједности.

Он је о мигрантској кризи на одвојеном састанку разговарао и директором Међународног центра за развој миграционих политика /ИЦМПД/ Михаелом Шпинделегером, који је најавио отварање регионалне канцеларије ИЦМПД-а с циљем јачања присуства на западном Балкану.

Мектић је предложио да ова канцеларија буде у БиХ, наводећи као разлоге географску позицију, залагање БиХ за регионално рјешавање проблема миграција, али и друге предности за дјеловање ове организације.

Мектић у Истанбулу предводи делегацију БиХ на министарској конференцији будимпештанског процеса.