ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

13/03/2019

ПРЕМИЈЕРНО ОДИГРАНА ПРЕДСTАВА "ЛУЦКАСTИ КЛОВНОВИ"

 

ПРЊАВОР, 13. МАРTА /СРНА/ - Ученици основних школа из прњаворских села Доњи Вијачани, Горњи Смртићи, Штрпци и Кулаши уживали су данас у премијерном извођењу представе "Луцкасти кловнови", у којој су играли чланови Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" из Прњавора.

 

Представа, која је изведена у оквиру обиљежавања Дана оштине Прњавор, рађена је према тексту Тоде Николетића, у режији Бранкице Радоњић, која је и руководилац "Просвјетине" Драмске сцене.

Радоњићева је Срни рекла да је представа управо онаква какав јој је назив - разиграна, шаљива и весела, али има и едукативну функцију.

"Кроз причу о пријатељству, али на неки начин и о ругању и међусобном такмичењу, шаље поруку да има мјеста за све, да је љепше да нас је више, да смо различити. Конкретно у овој причи имамо два кловна у једном циркусу" , навела је Радоњићева.

Представу ће сутра погледати и основци из села Шибовска код Прњавора и полазници дјечијих вртића.

Драмска сцена ће идуће седмице за ученике градских школа извести представу "Tинејџитис", а 27. марта, када ће прославити 16. рођендан и обиљежити Свјетски дан позоришта, извешће представу "Изволите у бајку са Пепељугом" , када ће им гост бити писац Љубивоје Ршумовић, по чијем тексту је настала ова представа.