ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

УГОВОР И КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВУ ЗГРАДУ БОЛНИЦЕ У ДОБОЈУ

 

ДОБОЈ, 14. МАРТА /СРНА/ - У Добоју ће данас бити потписан уговор о изградњу и опремању нове зграде болнице у овом граду, а потом ће бити положен камен темељац за нови објекат.

 

Камен темељац за нови oбjeкат Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју положиће предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, а свечаности ће присуствовати предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Додик ће претходно присуствовати цeрeмoниjи потписивања уговора између Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и компаније "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн" за пројектовање, изградњу и опремање нове зграде болнице у овом граду, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Уговор ће у 13.00 часова у просторијама Градске управе потписати министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и директор компаније "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн" Ли Кан.

Пројекат "Пројектовање, изградња и опремање нове Болнице `Свети апостол Лука` Добој - по принципу `кључ у руке`" представља један од најзначајнијих подухвата Владе Републике Српске у здравственом систему, с циљем изградње модерне, савремено опремљене болнице за пружање квалитетних здравствених услуга по највишим стандардима грађанима Добоја и сусједних општина, наводи се у саопштењу из ресорног министарства.

Након потписивања уговора, на локацији за изградњу новог објекта болнице биће одржана свечаност поводом постављања камена темељца и почетка реализације овог пројекта.

По завршетку полагања камена темељца предвиђене су изјаве за медије, а планирано је и обраћање Додика.