ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

ВИДОВИЋ: НА УДАРУ ЗАКОНА БИЋЕ ОНИ КОЈИ НЕ ИЗДАЈУ ФИСКАЛНЕ РАЧУНЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. МАРTА /СРНА/ - Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да измјене и допуне Нацрта закона о фискалним касама апсолутно не дотичу правна и физичка лица која издају фискалне рачуне, већ оне који такве рачуне не издају.

 

"Овим нацртом закона биће обухваћени само они субјекти који не издају фискалне рачуне јер то значи непријављивање прихода и утају пореза", рекла је Видовићева током скупштинске расправе о овом нацрту закона.

Видовићева је напоменула да предвиђене казне за прекршиоце овог закона нису европске, већ у складу са казнама у земљама бивше Југославије.

Шеф посланичког клуба СДС-а Миладин Станић сматра да су институције неефикасне у погледу сузбијања сиве економије у Републици Српској, јер немају равноправан однос према свим привредним субјектима.

Посланик ДНС-а Дарко Бањац сматра да казне за кршење закона о фискалним касама треба да буду мање и да износе од 3.000 до 6.000 КМ, а не до 20.000 КМ, како је то предложено Нацртом овог закона.

"Овако предложене велике казне нису прилагођене развоју привреде и примањима у Републици Српској у односу на земље ЕУ", истакао је Бањац. /наставиће се/ мис/бон/аб