ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

ПОВОЉАН БЕЗБЈЕДНОСНИ АМБИЈЕНТ, МАЊИ БРОЈ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

 

ЗВОРНИК, 14. МАРТА /СРНА/ - На подручју у надлежности Полицијске управе Зворник у фебруару су евидентирана 43 кривична дјела, док их је у истом мјесецу прошле године било 51, рекао је данас начелник ове управе Горан Абазовић.

 

Он каже да је безбједносна ситуација задовољавајућа и стабилна јер није било догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана нити кривичних дјела са вишим степеном друштвене опасности.

Абазовић је на конференцији за новинаре, представљајући податке за фебруар, рекао да је у овом мјесецу евидентирано смањење броја кривичних дјела.

"У фебруару су евидентирана 43 кривична дјела, од којих 36 из области општег криминалитета, четири из привредног, један из области злоупотребе дроге и два кривична дјела из области угрожавања јавног саобраћаја", навео је Абазовић.

Он је додао да је поднесено 39 извјештаја надлежним тужилаштвима против 49 лица, од којих је девет малољетних.

Говорећи о мигрантима, Абазовић је рекао да у фебруару на подручју Полицијске управе Зворник није забиљежен појачан прилив миграната и илегалних улазака.

Истичући да се са доласком прољећа очекује прилив већег броја миграната, Абазовић је рекао да до сада није било кривичних дјела или прекршаја које су починили мигранти, нити су мигранти били жртве извршења кривичних дјела.

Он је нагласио да су припадници Полицијске управе Зворник у фебруару учествовали у једном броју акција републичког, регионалног и локалног карактера, као и обезбјеђивања јавних личности, те да су све обавили професионално.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Младен Савић рекао је да у фебруару у области општег криминалитета није било најтежих кривичних дјела као што су тешка убиства и убиства.

"Није било евидентираних ни кривичних дјела против полног интегритета, ни најтежих кривичних дјела из групе против имовине, као што су разбојништва и разбојничке крађе", каже Савић.

Он је додао да су у фебруару откривена четири кривична дјела привредног криминалитета и да су због извршења ових кривичних дјела надлежним тужилаштвима поднесени извјештаји против четири лица.

Савић је рекао да материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 7.000 КМ, колики је и износ стечене противправне имовинске користи.

Начелник Сектора полиције Владан Василић рекао је да је на подручју Полицијске управе Зворник у фебруару евидентирано 36 саобраћајних незгода, што је у односу на фебруар прошле године мање за 23 одсто.

"У овим саобраћајним незгодама повријеђено је 12 лица, од којих осам лакше, три теже, док је једно лице погинуло", навео је Василић.

Према његовим ријечима, полиција је у фебруара контролисала 2.420 возила и возача и евидентирала 1.688 прекршаја за које су издата 1.604 прекршајна налога.

Василић је додао да је у фебруару из саобраћаја искључено 41 возило и 154 возача, од којих 129 због вожње под дејством алкохола.