ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

НАСТАВИТИ СА ПОЗИВИМА ПРИШТИНИ ДА ОДУСТАНЕ ОД ТАКСА

 

БЕОГРАД, 14. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је у разговору са генералним директором Министарства спољних послова Велике Британије за политичка питања Ричардом Муром да се нада да ће међународна заједница наставити са рационалним позивима Приштини да одустане од такса које је увела против Србије и српског народа.

 

Вучић је истакао да ће Србија одмах, по укидању тих антицивилизацијских намета, бити спремна за наставак разговора са Приштином, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је упознао Мура о чињеници да Приштина није испунила једину своју обавезу из Бриселског споразума, а то је формирање заједнице српских општина /ЗСО/.

Вучић је рекао да су увођење такса и изгласавање Платформе у приштинском парламенту најбољи доказ да Приштина не размишља о дијалогу, већ о рјешењима која би могла да дестабилизују цијели регион.

Мур је рекао да ће Велика Британија, упркос "Брегзиту", остати посвећена помоћи и подршци региону западног Балкана, нагласивши да је интеграција читавог западног Балкана у ЕУ кључна за његову стабилност и просперитет.

Он је нагласио да је приштинској страни изнио захтјев за укидање такса, како би двије стране што прије наставиле дијалог.

На састанку је било ријечи о билатералним односима, који су, упркос комплексним околностима, добри, а Вучић је изразио заинтересованост за даље унапређење и јачање свеукупне сарадње.