ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

ПРОМОЦИЈА "БАЊАЛУЧКЕ TРИЛОГИЈЕ" РАНКА РИСОЈЕВИЋА

 

КОСTАЈНИЦА, 14. МАРTА /СРНА/ - Народна библиотека "Невенка Станисављевић" у Костајници организује у четвртак, 21. марта, промоцију књиге "Бањалучка трилогија" аутора Ранка Рисојевића.

 

Директор библиотеке Светлана Ђурђевић рекла је Срни да ће ово књижевно вече бити одржано поводом 21. марта - Међународног дана поезије.

"С обзиром да Рисојевић пише поезију и прозу, у његовом друштву ћемо обиљежити Дан поезије. Кратко ћемо представити Ранкову нову збирку поезије `Мала вјечност`, али ћемо се, ипак, фокусирати на `Бањалучку трилогију`", навела је Ђурђевићева.

Према њеним ријечима, први роман ове трилогије "Симана" објављен је 2007. године, "Господска улица" 2011, а "Бескућник" шест година касније.

Она је додала да кроз главни лик романа, Ђорђа Малеша, оживљава Бањалука у периоду турског зулума и аустроугарске окупације, као и успон и суноврат грађанског друштва за вријеме Првог и Другог свјетског рата.

"Изузетна нам је част да угостимо овог познатог и признатог књижевника који је родом из Костајнице и кога костајничка публика увијек радо чита и прати његов рад", рекла је Ђурђевићева.

Књижевно вече са Ранком Рисојевићем биће одржано 21. марта у 19.00 часова у просторијама библиотеке у Костајници. Улаз је слободан.