ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

СTАНИЋ: ЗАШTИTИTИ СTАНОВНИШTВО ОД МИГРАНАTА

 

БАЊАЛУКА, 14. МАРTА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић сматра да треба заштитити становништво у Српској од миграната којих се у БиХ у овој години очекује више од 60.000.

 

"Република Српска има адекватне мјере када је ријеч о мигрантима. Tреба да подржимо нашу полицију да би успјешно штитила грађане Српске и то мора бити приоритет", рекао је Станић у Народној скупштини Републике Српске.

У расправи о специјалном извјештају институције Омдусмана за људска права БиХ о стању у области миграција у БиХ, он је напоменуо да је против јачања Граничне полиције БиХ јер су за то неопходна додатна средства.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Ранка Перић Ромић истакла је да Српска чини све да би био ријешен проблем миграната.

"Међутим, проблем је на нивоу БиХ који није био припремљен за прилив миграната, иако је постојао Акциони план. Нажалост, мигрантска криза ће вјероватно бити продубљена јер ни у овом тренутку немамо податке о мигрантима", рекла је Ромићева. /наставиће се/бон/мис/аб