ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

БОШКОВИЋ: УВАЖАВАЊЕМ СТРУКЕ ДО ОЧУВАЊА СТАТУСА ЗДРАВЉА ЖИВОТИЊА

 

БИЈЕЉИНА, 14. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Ветеринарске коморе Републике Српске Саша Бошковић изјавио је данас да би подстицај сточарима за вакцинацију животиња од 1,7 милиона КМ требало удвостручити да би до краја био спроведен програм здравствених мјера у овој области.

 

Уочи Скупштине Ветеринарске коморе у Бијељини, Бошковић је указао на важност ветеринарске службе у очувању статуса здравља не само животиња, него и људи.

"Ово струковно удружење мора бити активније укључено у креирање свих мјера и акција усмјерених на здравље животиња, посебно у ситуацији могуће појаве заразне болести афричке куге свиња која може направити огромне штете на сточном фонду Републике Српске у ком се гаји преко 400.000 свиња", рекао је Бошковић.

Према његовим ријечима, ветеринарска служба у Републици Српској има интензивну сарадњу са колегама из Србије гдје су у пограничним подручјима већ предузете конкретне мјере заштите од појаве ове болести.

Бошковић је рекао новинарима да је велики проблем ветеринара у Републици Српској и различито тумачење око плаћања пореза на додатну вриједност на подстицајна средстава за ветеринарске акције, због чега ветеринари плаћају високе казне.

Он каже да је на оба ова проблема указао ресорном министру Борису Пашалићу и да је он изразио разумијевање и најавио помоћ у њиховом рјешавању.

Ветеринарска комора Републике Српске окупља 400 чланова, а данашња сједница Скупштине ове коморе одржана је у згради Градске управе Бијељина.