ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

РАЗМОТРЕНА ИНФОРМАЦИЈА О ОБАВЕЗАМА ИЗ ПРОЦЕСА ПРИДРУЖИВАЊА ЕУ

 

БАЊАЛУКА, 14. МАРТА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је информацију о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активностима реализованим прошле године, те о оствареним резултатима у приближавњу прописа Републике Српске прописима ЕУ.

 

Представник Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Радмила Драгишић рекла је да је циљ ове информације и презентовање наступајућих обавеза у свим сегментима процеса придруживања БиХ ЕУ.

Она је као такве навела политику интегрисања, усклађивање републичког законодавства са законодавством и правном тековином ЕУ и праксом и стандардима Савјета Европе, процесом програмирања ИПА средстава и развојне помоћи, превођења и обуке за потребе процеса европских интеграција.

Драгишићева је подсјетила да Влада Републике Српске од 2009. године у складу закључком Народне скупштине Републике Српске на годишњем нивоу извјештава Скупштину о свим активностима које републичке институције спроводе у домену европских интеграција.

У Народној скупштини није било посланичке расправе о овом документу. /наставиће се/мис/бон/аб