ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

ШЕШЛИЈА: УСКОРО ПОЧЕТАК РАДОВА НА ПРИКЉУЧЕЊУ НА ГРАДСКИ ВОДОВОД

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 14. МАРТА /СРНА/ - Вршилац дужности директора Болнице "Србија" Небојша Шешлија рекао је данас у Источном Сарајеву да би ускоро требало да почну радови на прикључењу новог објекта ове болнице на градски водовод.

 

"У току су радови на изради пројекта да би водоводна мрежа била успостављена од насеља Касиндо до објекта нове болнице. У договорима са предузећем `Водовод и канализација` Источно Сарајево и са начелницима Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе мислим да ће ускоро кренути радови на изградњи мреже", рекао је Шешлија новинарима.

Он је нагласио да се Болница "Србија" несметано снабдијева водом са старог водовода, за коју, како је прецизирао, постоји потврда о исправности.

Шешлија је навео да је употребна дозвола, од општине Источна Илиџа и града Источно Сарајево, Болници "Србија" издата на постојећи водоводни прикључак, истичући да ће болница бити пресељена прије прикључивања на градски водовод.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да су приликом подношења захтјева за грађевинску дозволу, упозорили инвеститора да ће имати проблем када је у питању градски водовод, с обзиром да је стара зграда болнице користила постојећи болнички водовод, односно болничко врело.

"Они су инсистирали на томе да и будући објекат болнице буде такође прикључен на овај водовод, односно, нису због повећаних трошкова, чисто из економског интереса, хтјели да се прикључе на градски водовод. Ми смо тада направили пројекат, који у једној варијанти коштао 60.000 КМ", рекао је Божовић.

Он је истакао да је прије неколико дана на састанку са представницима Болнице "Србија", предузећа "Водовод и канализација" и начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем пронађено техничко рјешење које ће ускоро омогућити рјешавање овог проблема.