ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ОКОНЧАЊЕ СTУДИЈА

 

БАЊАЛУКА, 14. МАРTА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Закон о измјенама и допуни Закона о високом образовању којим је продужен рок за окончање студија до краја ове, односно наредне године за студенте који су уписани на додипломске студије и стекли статус апсолвента у 2017/2018. академској години.

 

До 2021, односно 2022. године продужен је рок за студенте који су на студијским програмима од пет или шест година.

У дану за гласање усвојен је Нацрт закона о ликвидационом поступку чији је циљ ефикаснији, економичнији и бржи ликвидациони поступак са што мањим трошковима.

Посланици су усвојили Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о порезу на добит с циљем увођења пореских олакшица по основу улагања, поспјешивања инвестирања у производне дјелатности и њено стимулисање.

Усвојен је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о унутрашњем платном промету чији је циљ олакшање пословања привредних субјеката и унапређење спровођења поступка принудне наплате потраживања на новчаним средствима ради веће заштите повјерилаца.

Посланици су примили к знању специјални извјештај институције Омбудсмана за људска права БиХ о стању у области миграција у БиХ. /наставиће се/бон/мис/аб