ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

УСВОЈЕН ПРОГРАМ РАДА ПАРЛАМЕНТА ЗА ОВУ ГОДИНУ

 

БАЊАЛУКА, 14. МАРТА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске усвојила је Програм рада за 2019. годину којим је предвиђено усвајање 145 аката из надлежности парламента, од којих су 92 законодавне и 53 тематске цјелине.

 

По хитном поступку усвојен је Закон о измјенама закона о обновљивим изворима енергије и ефикасној когенерацији којим се ограничава раст накнаде за подстицање електричне енергије из обновљивих извора коју плаћају крајњи купци.

Усвојен је Закон о граду Градишка којим се уређују подручје, надлежности, органи и финансирање тог града, те Закон о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске ради његовог усклађивања са Законом о граду Градишка.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Нацрт закона о измјенама Закона о локалној самоуправи којим се до 30. јуна 2021. године продужава рок за усклађивање броја запослених у локалним самоуправама.

Усвојен је Нацрт измјена и допуна закона о фискалним касама којим су прописане казне од 10.000 КМ до 20.000 КМ за неиздавање фискалног рачуна.

Парламент Српске усвојио је и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о друштвима за осигурање којим је прецизиран статус и начин рада филијале друштва за осигурање из Федерације БиХ која послује на територији Српске, као и њених нижих организационих дијелова.

Народна скупштина Српске усвојила је Информацију о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих токoм 2018. године, те о оствареним резултатима у приближавњу прописа Републике Српске прописима ЕУ.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић окончао је рад 3. редовне сједнице.