ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

ИЗГРАДЊА НОВЕ БОЛНИЦЕ - СТРАТЕШКИ ПРОЈЕКАТ

 

ДОБОЈ, 14. МАРТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је задовољство што је данас у Добоју положен камен темељац за нову зграду болницу, која је, према обиму финансирања, велики, а по значају стратешки пројекат за Републику Српску и овај град.

 

Додик очекује да нова зграда Болнице "Свети апостол Лука", о чијој је изградњи и финансирању прије три године разговарано у Кини, буде изграђена за 36 мјесеци и предата Српској и граду Добоју.

"Ово се ради из средстава буџета Републике Српске. Српска има обавезу према градовима какав је Добој да гради капиталне објекте", изјавио је Додик новинарима након полагања камена темељца.

Он је изразио задовољство што су све појединости градње договорене са кинеским партнерима.

Додик је рекао да само изградња објекта без ПДВ-а кошта нешто више од 88.000.000 КМ, док је цио пројекат вриједан готово 100.000.000 КМ и подразумијева набавку нове опреме, едукацију особља, као и неке додатне трошкове.

Он је подсјетио да је Влада Српске у протеклом периоду финансирала изградњу здравствених објеката у Бијељини, Источном Сарајеву, Невесињу, те реконструкцију Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, објеката у Фочи, Градишци и Зворнику.

Додик, који је и предсједавајући Предсједништва БиХ, захвалио је кинеским партнерима за истрајност због компликованих административних процедура и изразио задовољство што је дио тима.

Претходно су данас Додик и амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг положили камен темељац за изградњу нове зграде болнице у Добоју укупне вриједности 88.568.717 КМ без ПДВ-а, коју ће према принципу "кључ у руке" градити "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн".

Додик је претходно присуствовао и потписавању уговора о изградњи и опремању нове зграде Болнице у Добоју - по принципу "кључ у руке" у Градскј управи Добоја, између министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића и директора компаније "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн" Ли Кана.

Уговор обухвата израду пројектно-техничке документације, изградњу новог објекта болнице, са пратећом инфраструктуром и опремање медицинском и немедицинском опремом и намјештајем.