ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

ШЕШЛИЈА: У ПОНЕДЈЕЉАК ПРЕСЕЉЕЊЕ ПАЦИЈЕНАТА У НОВУ БОЛНИЦУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 14. МАРТА /СРНА/ - Вршилац дужности директора Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија рекао је Срни да ће у понедјељак, 18. марта, почети пресељење пацијената из старе у нову зграду болнице, која је опремљена најсавременијом опремом.

 

Шешлија је нагласио да су у току посљедње припреме за улазак првих пацијената.

"У понедјељак први пацијенти биће премјештени у нови објекат. Прво ћемо кренути са пресељењем пацијената из нехируршких одјељења, а онда из осталих", истакао је Шешлија.

Он је рекао да је план да од уласка првог пацијента у наредних 30 до 40 дана комплетан рад болнице буде у новом објекту.

Шешлија је истакао да је, захваљујући Влади Републике Српске, добијен најсавременији и најмодернији објекат за пружање медицинске заштите секундарног нивоа у Републици Српској.

Он је захвалио тадашњим предсједнику Републике Српске Милораду Додику и премијеру Жељки Цвијановић на разумијевању и вољу да грађанима Источног Сарајева буде обезбијеђена могућност да здравствену заштиту обављају у једном од најмодернијих објеката у региону.

"Изградња нове болницце коштала је око 60 милиона КМ и опремљена је најсавременијом опремом европских произвођача", казао је Шешлија и додао да је ово био дуг процес да се све и немедицинске компоненте и машинска постројења прилагоде болничком лијечењу.