ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

14/03/2019

У ЈАНУАРУ И ФЕБРУАРУ ЕВИДЕНТИРАНО 45 МИГРАНАТА

 

НОВИ ГРАД, 14. МАРТА /СРНА/ - Полиција је на подручју општине Нови Град у прва два мјесеца ове године евидентирала 45 миграната од којих 24 нису имали документе, рекао је командир новоградске Полицијске станице Драган Тривановић на сједници општинског Форума за безбједност.

 

Он је навео да су мигранти предати у надлежност теренског центра Службе за послове са странцима БиХ.

Тривановић рекао је да је у прва два мјесеца ове године евидентирано мање кривичних дјела и случајева нарушавања јавног реда и мира него у истом периоду лани, те да је већи проценат расвијетљености кривичних дјела.

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић навео је да је безбједносна ситуација са аспекта мигрантске кризе задовољавајућа, иако је број миграната повећан у односу на прошлу годину.

"Нема појава које битније угрожавају безбједност у Новом Граду. Грађани треба да су информисани о ситуацији. Уколико примијете мигранте, треба да позову Полицијску станицу у Новом Граду, а службеници полиције ће предузети мјере ради њиховог безбједног и несметаног транспорта", рекао је Вујановић.

Вујановић је рекао да су припадници приједорске Полицијске управе у прва два мјесеца ове године евидентирали и контролисали 193 мигранта, док су у истом периоду прошле године контролисали свега два лица.

Он је навео да су полицијски службеници прошлог мјесеца контролом у Новом Граду открили лице из Федерације БиХ које је превозило 18 миграната и против њега је Тужилаштву БиХ поднесен извјештај због кривичног дјела кријумчарење људи.

Вујановић је рекао да су на подручју које је у надлежности ове полицијске управе поднесена укупно три извјештаја због кривичног дјела кријумчарење људи.

"На подручју Полицијске управе Приједор нема мјеста гдје се мигранти задржавају циљано, осим ситуација застоја приликом кретања", рекао је Вујановић.

Форум за безбједност општине Нови Град данас је разматрао проблем планираног одлагања радиоактивног отпада на локацији Tрговска гора и утицај мигрантске кризе на ову општину.