ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

15/03/2019

НАСТАВАК СТАМБЕНОГ ЗБРИЊАВАЊА РОМА

 

БИЈЕЉИНА, 15. МАРТА /СРНА/ - По пројекту за стамбено збрињавање Рома у Бијељини 44 породице предале су захтјев за додјелу стана, саопштено је из Градске управе.

 

У плану је да буду изграђене три зграде са по осам станова, а вриједност овог пројекта је 484.400 КМ, од чега је 243.600 КМ донирала хуманитарна организација "Каритас", а 100.000 КМ Министарство за људска права и избјеглице Републике Српске.

Град Бијељина ће издвојити 140.800 КМ обезбјеђивањем земљишта, грађевинских дозвола и прикључака на инфраструктуру, као и 40.000 КМ за суфинансирање изградње станова.

На јавни позив за стамбено збрињавање у првој згради која се гради у оквиру овог пројкета пријавила се 41 породица, а породице које нису изабране за кориснике станова у првој згради по аутоматизму су сврстане у списак потенцијалних корисника станова по другом јавном позиву.

Јавни позив за избор корисника станова у другој згради која се гради у оквиру пројекта затворен је 13. марта и на овај позив пријављене су још три породице.

У Градској управи формирана је Комисија за одабир корисника помоћи, а за наредну седмицу најављено је и расписивање јавног позива за реконструкцију или санацију стамбених јединица Рома на подручју Бијељине, за шта је на располагању остало још 59.000 КМ.