ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

15/03/2019

ТАЧИ: МИЛАН РАДОИЧИЋ ЈЕ ГЛАВНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО

 

ПРИШTИНА, 15. МАРTА /СРНА/ - Предсједник самопроглашеног Косова Хашим Tачи изјавио је да је потпредсједник Српске листе Милан Радоичић главни осумњичени за убиство предсједника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, док из Грађанске иницијативе кажу да немају било какве информације о резултатима истраге.

 

Tачи је рекао да је "Радоичићу актуелна власт из Београда наредила да убије Ивановића".

"На такав закључак указују све спроведене безбедносне истраге", рекао је Tачи за Телевизију "Клан", понављајући да "сви путеви упућују на закључак да је актуелна власт из Србије наручила атентат" на Ивановића 16. јануара прошле године у сјеверној Косовској Митровици.

Из Српске листе још се нису огласили, а потпредсједник Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Ксенија Божовић рекла за Срну да ни она нити било ко други од Ивановићевих најближих сарадника нема било какве информације о резултатима истраге.

"Све је у домену нагађања и пласирања дезинформација чиме се, уверена сам ствара простор да се никада не открије ни ко је наручио ни ко је извршио убиство нашег председника", навела је она.

Божовићева и даље апелује да се истражни органи Србије, самопроглашеног Косова, као и међународни, активније и посвећеније укључе у истрагу и разобличавање "тајне зване убиство Оливера Ивановића".

"Све док се из Приштине и Београда убиство нашег председника користи за дневнополитичко препуцавање истрага ће тапкати у месту и ствараће се простор да се трагови и докази, уколико их има, униште и починиоци буду ослобођени", додала је она.

Истовремено са нерасвјетљавањем убиства Ивановића нема помака ни у истрази у вези са таксистом Владимиром Ивановићем, који је нестао прије 10 дана.

"Његов аутомобил је са траговима крви пронађен у селу Кориље у општини Звечан, али за сада нема трагова о несталом таксисти", рекли су из Косовске полицијске службе.

У изворима блиским КПС-у Срни је речено да је прије неколико дана на путу према Девиним водама, који преко планинског превоја повезује Звечан са Зубиним Потоком, у каналу пронађено тијело непознатог лица.

Шеф оперативе КПС-а за регион сјевер Косова Жељко Бојић за Срну није могао да потврди ту информацију.

"Ми у КПС-у на северу Косова немамо такву информацију нити смо обавештени да је пронађено беживотно тело у том делу територије коју покрива КПС севера Косова", рекао је Бојић, додајући да специјалне јединице КПС-а интензивно раде на расвјетљавању случаја "нестанак Владимира Ивановића".