ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

15/03/2019

ЗАХВАЛНОСТ ГРЕНАДИ ЗА ПОДРШКУ ТЕРИТОРИЈАЛНОМ ИНТЕГРИТЕТУ СРБИЈЕ

 

БЕОГРАД, 15. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је одлука Гренаде да повуче признање једнострано проглашене независности Косова и тиме да предност налажењу компромисног рјешења путем дијалога, доказ принципијелности у поштовању међународног права.

 

Вучић је у разговору са министром спољних послова и рада Гренаде Питером Чарлсом Дејвидом захвалио за подршку те земље територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Он је истакао да је посебно важно што Гренада своју подршку показује и у оквиру међународних организација, саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу са медијима.

Министар спољних послова Гренаде Питер Чарлс Дејвид рекао је да Србија увијек може да рачуна на подршку Гренаде, додавши да му је задовољство што је могао поново, послије скоро 40 година, да посјети Београд и види импресиван напредак.

Вучић је изразио задовољство што су посјетом Дејвида отворена врата за сарадњу Србије и Гренаде, упркос географској удаљености, као и наду да ће интензивирање политичког дијалога довести и до успостављања економске и других видова сарадње.

У разговору је констатовано да могућности за сарадњу постоје у пољопривреди, области информационих технологија и телекомуникација, као и у образовању и спорту.

С тим у вези је предложено да се размотре начини за школовање студената из Гренаде у Србији, као и за помоћ српских стручњака гренадским колегама у развоју тих области.

Саговорници су се сагласили да ће усвајање уговорног оквира о сарадњи олакшати стварање веза Србије и Гренаде.