ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

15/03/2019

ЗАХВАЛНОСТ ЗА ПОДРШКУ РАЗВОЈУ АВИО-САОБРАЋАЈА

 

БАЊАЛУКА, 15. МАРTА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић на данашњем састанку са амбасадором Ирске у БиХ Мајлсом Гајраном изразио је захвалност за допринос у развоју авио-саобраћаја у Српској коју је пружила ирска компанија "Рајанер".

 

Вишковић је навео да је Влада Српске прва у БиХ припремила одговор на упитник Европске комисије, што говори о њеној опредиjeљености за европски пут и посвећености и испуњавању обавеза, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На састанку Вишковића и Гајрана у Бањалуци било је ријечи и о погодностима које је Ирска имала од европских интеграција, те је исказана спремност да се понуди поршка путем преузимања добрих прaкси и искустава на путу те земље ка приступању ЕУ.

Саговорници су исказали обострану спремност за наставак и унапређење сарадње у привредном и економском сектору, као и у области културе, наводећи да су на том плану започете одређене активности попут отварања ирског кутка у библиотекама у Српској.

Вишковић је истакао да је приоритет Владе развој и привлачење инвестиција у реални сектор, као и наставак добре сарадње влада Српске и Федерације БиХ на уједначавању и доношењу сличних рјешења у економској области, а све с циљем повећања привредног раста.