ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

15/03/2019

ЈАЧАТИ САРАДЊУ СРПСКЕ СА СКУПШТИНОМ ЕВРОПСКИХ РЕГИЈА

 

БАЊАЛУКА, 15. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је на састанку у Букурешту са предсједником Скупштине европских регија /АЕР/ Магнусом Бернтсоном да је Република Српска заинтересована за јачање сарадње и активнији ангажман у оквиру Скупштине која окупља 35 регија из свих дијелова Европе.

 

На састанку са Бернтсоном разговарано је о тренутним активностима и структури Скупштине европских регија, чији је Република Српска члан од 2007. године, као и о чвршћем повезивању Српске са другим регијама које су чланови ове организације, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Цвијановићева се састала са Бернтсоном другог дана Европског самита регија и градова који се одржава у Букурешту.

Током Самита у Букурешту, Цвијановићева се данас састала и са предсједником словачке регије Братислава Јурајом Дробом са којим је разговарала о искуствима Словачке у процесу приступања ЕУ, као и о привредној сарадњи Српске и Братиславе у оквиру Европске мреже предузетништва.

Дводневни Европски самит регија и градова, на којем је учествовала и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, завршен је данас усвајањем заједничке декларације, а учесницима се на крају Самита обратио и предсједник Румуније Клаус Јоханис.