ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

15/03/2019

ПОШTОВАЊЕ ПРАВА ПОTРОШАЧА ДОПРИНОСИ РАЗВОЈУ TРЖИШTА

 

БАЊАЛУКА, 15. МАРТА /СРНА/ - Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач указала је данас, поводом Свјетског дана права потрошача, на значај поштовања ових права као категорије која доприноси развоју тржишта и грађењу позитивних односа у трговинској и услужној дјелатности у Српској.

 

"Потребно је да се грађани више упознају о својим потрошачким правима која су прописана Законом о заштити потрошача у Републици Српској и другим актима којима се уређује ова област, јер само информисан потрошач може да оствари заштиту својих права у односима са трговцима и даваоцима услуга", поручила је Ковачева.

Она је додала да је активностима на заштити права потрошача, које је Министарство трговине и туризма Српске реализовало до сада у сарадњи са удружењима потрошача и инспекцијским органима, дат значајан допринос у развоју свијести грађана о овим правима.

"Осим тога, обезбијеђен је и већи степен заштите потрошача у Републици Српској. Намјера је да се и убудуће настави са активностима које имају за циљ стварање окружења у којем ће потрошачи остварити право у различитим областима заштите", навела је Ковачева.

Министарство трговине и туризма Српске је 15. март - Свјетски дан права потрошача обиљежило подјелом информативних летака о начинима остваривања потрошачких права у Републици Српској.

"Циљ подјеле информативног материјала је да се грађани боље упознају о потрошачким правима, да би остварили већи ниво заштите тих права у складу са Законом о заштити потрошача у Републици Српској", саопштено је из ресорног министарства.

Информативни материјал су грађанима у локалним заједницама широм Републике Српске дијелила и удружења потрошача.