ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

15/03/2019

РЕАЛИЗОВАНА ЗАЈЕДНИЧКА ВЈЕЖБА СА СИПОМ И СОФЛЕ ТИМОМ

 

БАЊАЛУКА, 15. МАРТА /СРНА/ - Припадници Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у сарадњи са Канцеларијом војног аташеа Амбасаде САД у БиХ и Агенцијом за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ данас су у Бањалуци реализовали заједничку вјежбу с циљем унапређења капацитета специјалних снага за реаговање у свим врстама кризних ситуација.

 

Вјежби, која је за циљ имала унапређење капацитета специјалних снага за реаговање у свим врстама кризних ситуација, те побољшање њихове међусобне комуникације и дјеловања, претходила је обука, саопштено је из МУП-а Српске.

"МУП Републике Српске остварује дугогодишњу сарадњу са америчким Тимом за везу снага за специјалне операције /СОФЛЕ тим/, кроз коју је извршено низ обука за унапређење капацитета Специјалне антитерористичке јединице, а очекује се и наставак сарадње", наводи се у саопштењу.

У вјежби је учествовало 30 припадника Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске, 30 припадника Сипе и шест припадника СОФЛЕ тима.

Вјежби, која је одржана у простору касарне "Козара", присуствовали директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум, војни аташе Амбасаде САД у БиХ Мајкл Тарквинто, представник Еуфора бриградни-генерал Габор Хорват, те команданти специјалних јединица МУП-а Републике Српске и Сипе.